Free Web Hosting Provider - Web Hosting - E-commerce - High Speed Internet - Free Web Page
Search the Web

 
 
 
 

Archive through 09 April 2001

Maghreb Discussion Board: Marokkaanse jongeren in Nederland: Warior (Enttmazight) is een berber en hij heeft een hekel aan arabiers en hij is een moslim ?????!!!: Archive through 09 April 2001

Calumet (Elbachir)

Maandag, 09 April 2001 - 01:18 Click here to edit this post Click here to delete this post
Ik neem jouw laatste zin.
-------------------------------------
W Tikraam, Je harde moeder Om Aasi!!!
--------------------------------------

Dat lijkt mij verdacht veel op oppervlakkig zijn.

Je weet nl. wat men in Arabie bedoelt met het woord "Om" wanneer die in z'n context wordt gebruikt. niet letterlijk een moeder jouw 9 mnd heeft gedragen, mar het woord moeder staat voor het "grootste" wat er op deze aarde is.

sampoo (Sampoo)

Maandag, 09 April 2001 - 02:59 Click here to edit this post Click here to delete this post
Camulet als er in de Koran dingen staan die nu pas door de "wetenschappers" worden "ontdekt" waarom deden de "moslims" zich 15 eeuwen geleden niet te goed van die kennis? De meeste moslims kunnen zich net "voeden" zeker ivm de westerse landen en qua wetenschap lopen ze flink achter. Misschien moeten de moslims maar eens goed in de Koran gaan kijken zodat alle "problemen" die ze nu hebben worden opgelost.

sampoo (Sampoo)

Maandag, 09 April 2001 - 03:00 Click here to edit this post Click here to delete this post
te goed AAN die kennis.

amastar (Hindamastar)

Maandag, 09 April 2001 - 09:18 Click here to edit this post Click here to delete this post
Goedemorgen iedereen,

Bismi allahi arahmanie arahim
Mo isa ik heb een paar simpele vragen voor jou en aangezien je dus geen moslim meer bent is het voor jou gemakkelijk te bantwoorden denk ik.
Waarom wil je (eerder proberen) knagen aan de bouwstenen van een geloof die jij onlogisch vindt?
Waarom zoek je naar redenen om te rechtvaardigen dat je je hebt afgekeerd van de Islam. Waarom maak je het een persoonlijke kwestie? Ik kan zo door blijven gaan maar ik wil heel graag eerst antwoorden op deze vragen.

p.s. Ik zou zo denken dat wanneer iets niet interessant is of wat je 'belachelijk' vindt de moeite niet waard is om je er druk over te maken......?

Bij voorbaat dank!
Gegroet,
Hind

Tailwind_ (Mohammedia)

Maandag, 09 April 2001 - 09:27 Click here to edit this post Click here to delete this post
Kijk, eindelijk eens iemand die er 'doorheen' kan kijken........

Mo Isaa's 'STATUS-SYMBOOL' is dat hij kan zeggen en er vooruitdurft te komen dat hij niet meer Moslim is.......

Het grappige en trieste is indirect dat hij daardoor verweven is met het Geloof en dus datzelfde Geloof 80%(fictief) van zijn uitlatingen daarin betrekt.

Dit is overigens NIET negatief bedoeld naar M Isaa toe; alleen wel tekenend.......

Gegroet en welkom terug Mo Isaa,

Tailwind

doenja el (Doenja)

Maandag, 09 April 2001 - 09:47 Click here to edit this post Click here to delete this post
Shampoo,

Zou je me misschien kunnen vertellen wat je hier mee bedoeld??

"Misschien moeten de moslims maar eens goed in de Koran gaan kijken zodat alle "problemen" die ze nu
hebben worden opgelost. "

Nadia8 (Nadia8)

Maandag, 09 April 2001 - 10:55 Click here to edit this post Click here to delete this post
Mo_Isaa, ik begreep eerlijk gezegd weinig van je laatste redenatie (ik snap er eigenlijk de bal.len niet van:). Ik denk dat je het heel erg algemeen hebt gehouden. Het ging mij meer om je persoonlijke beweegredenen. Het gaat mij er dus NIET om dat we elkaar over en weer gaan overtuigen waar we nu eigenlijk voor staan. Jij staat voor jouw ideologie en ik voor de mijne...

Last but not least: ik vind jouw stukken niet oninteressant (ben het op sommige vlakken vaak eens met je) en dat mensen suggereren dat je niet goed bij je hoofd bent, is ook niet zo. Integendeel!

Calumet (Elbachir)

Maandag, 09 April 2001 - 11:36 Click here to edit this post Click here to delete this post
Nadia,

Mijn excuses dat ik voor jou heb gesproken.
Ik dacht echt dat je Mo onintressant zou vinden wanneer hij jou probeert te overtuigen.
Kennelijk heb ik het mis. Je bent voor hem zeer zeker een prooi die hij met zijn Henkie-virus kan besmetten.

Je kwam bij mij over als een moeilijk te overtuigen meisje. En helemaal als het gaat om religie.
Ik dacht dat je 100% voor jouw mening stond.
We hebben een felle discussie gehad, maar ik ben niet boos op jou of zo. Sowieso ben ik een persoon die niet lang boos is/blijft.

Wat ik nu niet snap is; hoe kan Mo voor jou intressant zijn in de zin van overuigen???
Als ik jouw tekst zou lezen , zou jij makkelijk laten bekeren naar de kafierin!!! Dat zou ik zonde vinden.

Ik heb Mo tijd gegeven om mij te overtuigen, of liever om mijn aandacht maar te winnen. Maar ik heb nog geen goede argumenten van hem gezien. Ik denk ook dat hij ze niet heeft.

wat ik van Mo denk is dat hij gewoon te LUI is om wat aan de Islam te doen.
Wat betreft dat ziek zijn...als je goed leest best Nadia, dan kun je er duidelijk uithalen dat ik argumenten van de Mo gebruik en dus niet zelf met een of ander ziekte ben aankomen zetten.

Ik zie voormij ook geen reden meer met deze discussie door te gaan...
Ik weet ook nl. dat ik als een soort vastzittende hoest ben voor jullie omdat ik teveel kritische vragen stel waarop jullie heel simpel geen antw. op hebben. Kritische vragen best Mo die jij ook stelde aan de Islam...en waarop de Saitan jouw antw. heeft gegeven.
Jammer Mo, ik had toch wat meer van jou verwacht.

Calumet (Elbachir)

Maandag, 09 April 2001 - 12:02 Click here to edit this post Click here to delete this post
Sampoo,

Ik kan niet ontkennen dat er inderdaad Moslim zijn die de Koran niet kennen maar wel de basis ervan wel kennen.

En Allah heeft ook gezegd dat wij een heel klein beetje kennis hebben...
Zoals je weet heeft Allah zijn aanbieders niet superieur gemaakt of zo. het zijn hetzelfde mensen als niet gelovigen. Alleen hebben ECHTE Moslims een betere leefwijze.
Het is ook zo dat je nu niet gestraft zult worden voor je slechte daden, maar na de dood. Het enige waarvoor je nu gestraft zult worden voordat je dood gaat is het; GEEN RESPECT TONEN AAN JE OUDERS!!! tuurlijk zullen er ouders zijn die die respect niet verdienen maar het is niet jouw taak om daarop in tegaan...

Helaas wordt bijna geen gebruik gemaakt van de kennis van de Koran.
Ik denk dat als de Moslims 1 dag verenigd zullen zijn, dan zal de wereld een heel ander beeld hebben...
Ik ben ook tegen de Arabische regeringen die eeuwen aan de macht zijn en hun volk uitbuiten en zich voordoen als de volwaardige Arabische/Islamitische heersers ( Mubarak, Saddam, Golfstaten monarchie, Assad, enz...)

Ik hoop hiermee jouw vraag te hebben beantwoordt.

WWP

Henna (Henna)

Maandag, 09 April 2001 - 12:12 Click here to edit this post Click here to delete this post
Hoi Allemaal, Ik denk dat deze discussies niet meer nodig.
De makers van Maghreb.nl zijn bezig met een aparte website voor Imazighen. Deze website wordt dan alleen voor de Arabieren, denk ik, omdat zij waarschinlijk de belangrijkste mensen zijn in de Maghreb en in Marokko.

Die nieuwe website vind je hier: http://www.khamsa.nl/rifweb/

Er is al een andere website die Rifweb heet, maar ondanks dat (of misschien juist wel daarom) hebben ze voor de naam Rifweb gekozen. Beetje verwarrend, maar ja.
Wat vinden jullie van deze nieuwe website?

Mo_Isaa (Mo_Isaa)

Maandag, 09 April 2001 - 12:26 Click here to edit this post Click here to delete this post
Beste Camulet,

Een terugtrekking moet ik het zien die laatste reactie van jou!!??.. Hoe moet ik het zien beste vriend!!..
In ons eerdere reacties stelde je mij telkens vragen en sleepte je mij telkens van de ene vlak naar de andere: beginnenend van de geschiedenis waar ik het over had tot de wetenschap en koran..Je stelde tekens vragen die ik keurig heb beantwoord..En WAT JIJ doet is mij weer VRAGEN gaan opsommem ZONDER mij geen enkel iets te zeggen over mijn laatste zon-bewegen voorbeeld wat te zeggen behalve dat je je afvroeg waar het stond en al die twijfelachtige vermoeden vn jou erover!…

Ik stelde jou vragen en jij antwoorde niet..misschien heb je die dan niet geod begrepen zoals je zei..hier is de vraag nog hopelijk jij die zal begrijpen..

JIJ en je Islamitsche geleerden zitten vaak de werled vol te schreuwen met dat de koran wetenschapelijke dingen bevat die vele eeuwen later zijn ondekt.. Ok camulet dat begrijp je.. Waar ik naar benieuwd ben is het vogende: in de koran staat vaak iets over de 7 hemelen (7 samawatin tibakan)..Ok camulet..Ok..Stel nou voor dat er vandaag vanuit de NASA wordt bekend gemaakt dat zij 7 lagen (soort hemelen) in het helaal hebben waargenomen!!.. Ok camulet ..ok..je volgt mij nu nog steeds..ok.. Jij en je Islamitsche geleerden gaan in de koran induiken om alle die aya naar voren te halen waarin staat dat er 7 hemelen zijn !!..En jullie gaan de wereld vol gescheuw maken met van “kijk dat hebben we al lang in de koran sinds 14 eeuwen geleden!!” ..Niet dan Beste Camulet..Ok?..Ok.. Nu komt het lo.ligste beste Camulet en daar vraag ik de ijzeren b.allen van jou om die te hebben.. Ok?.. hier komt ie Camulet!!.. morgen wordt vanuit de NASA WEEER bekend gemaakt dat zij eigenlijk een vergissing hebben gemaakt in die “7 helemellen”.. Het waren geen 7 maar 9 helemaal (of het waren helemaal geen lagen van hemel maar simpelweg GEWOON nieuwe MEGA-melkwegstels!!!… Mijn vraag na deze lange weg van mij gebabel is:

WAT GA JE DOEN MET DIE AYA’S DIE JE VANDAAG HEBT GEKOPELD AAN DIE EERSTE BEKENDMAKING VAN DAT ER 7 HEMELEN ZIJN!???.. GA JE ZE IN HET ONGELIJK STELLEN NU BLIJKT DAT HET ANDERS IS GEWOREDEN MET DIE HEMELEN???.. BEN JIJ NIET ZO HYPOCRIET EN ZWAK EN GEMEENIRIEK TE WERK GEGAAN TOEN JE DE WETENSCHAP KOPPELDE AAN DE KORAN WAANNEER DIE WEL TEN GOEDE KOMT VOOR HEM EN DE WETENSCHAP VERWERPEN WAANNEER DIE TEN NADEEL KOMT VOOR HEM???..
IS HET NIET TREIST OM ZO TE WERK TE GAAN??..IS HET NIET SCHANDAALIG OM ZO DE WERLED VOL GESCHREUW TE PROMPEN VAN “dat hebben we ook in de koran”??.. EN LATER ONGELIJK AAN DE WETENSCHAP TE GENVEN ALS DIE TEN NADEEL KOMT VOOR JE KORAN? ..

JE GEBRUKT DE WETENSCAHP ALLEEN WANNEER HET JOU GOED UITKOMT MET JE KORAN??.. IS DAT NIET DE TOP VAN DE SMEERIGHEID HYPOCRITIE ZWAKHEID EN GEMEENHEID BESTE CAMULET DIE JE AAN JE INTELECT AANDOET!??.. DIT IS NIET GESCHOLD BESTE CAMULET? ..SORRY HOOR HET IS DE TOESTAND WAAR JIJ EN JOUW GELEERDEN JULLIE ZELF IN HEBBEN LATEN BELANDEN!!!..

Zou jij mij DAAR een keertje (een keertje maar) een antwoord op willen geven AUB beste Cmulet!.. of gaan je met een extraordinaire spectaculaire omwenteling niets ervan aantrekken en mij WEER te voorzien van opsomming aan vragen die ons WEER naar andere vlak zullen doen springen zoals je dat doet!!..

Jij kan allemaal zeggen “..dat allemaal stel-nou-voor “ veronderstellingen van jou daar ga ik niet op in ; ik wil echte bewijzen of gebeurtenissen zien die bla bla..”..En alhoewel ik je die bewijs al eerder heb gegeven over die zon-bewegen-aya en hoe de moslim’s daar smerig en vies en hypocriet mee zijn omgegaan mbt de wetenschap die weleens aantoonde dat de zon BEWOOG en later aantoonde dat die STIL stond en late WEER aantoonde dat die EIGENLIJK TOCH wel BEWOON in de melkweg waar onze zon deel van uitmaakt.. Ik zeg: alhoewel ik je die bewijs eerder heb gegeven zou ik de discussie met jou NU gewoon afsluiten als je die onwenteling WEER gaat maken en mij GEEN antwoorden te geven op die vragen die ik boven in blokletters heb gsteld!!!???..
Ik zou dan gewoon aannemen dat je verlamt bent bij de disscussie over wetenschap en koran en dat je de moed en de ijzeren b.allen nog lang niet bezit onder je kruis om zware gevechten aan te gaan met een gevacht waar alles mag !!..

Beste Camulet, al die cleshee vragen van jou over wonderbaarlijke wetenscahppelijk koran en de goede nobele bedoelingen van je profeet en de analfabitisme van die man die hem NIET belemerde om een tweede grotste wereldese godsdienst te maken.. en en .. DIE kennen we allang en zoals Egypenaren WEER zeggen “bilohoem w shrab majethoem!!!!” Vertel. “al die cleshee gedoe van jou en jouw geleerden waar je graag naar luistert..al die cleshee gedoe schrijf je met inct op op en blaadje en stop je die meteen in een glas water!…al die inct zal oplossen in water!.. haal je die papaiertje eruit..en drink je die water!!”.. Wat de egyptenaren daarmee nou eigenljk bdoelen is dat ze niets voorstellen.. Het zijn oudsher waarzichtser’s trucje om mensen op een magiesche wijze te genezen om eigenlijk alleen geld van mensen te zuipen.. IT Doesn’t work!!..Het stelt niets voor..


En wat Sampoo heeft opgemerkt is zeker ook zeert tercht!!.. Doe er wat meer als er wetenschappelijke dingen in de koran staan die PAS eeuewen later worden ondekt!!.. Doe er wat mee om die arme islamistsche landen boven de armoede grens te laten komen!..En zit niet zo hypocriet en schaamteloos verborgen achter je lange grijze baard als moslim-zijnde (of tenminste die geleerden van jouw) WACHTEND op de grote duivel (America) zoals velen van de islamieten Amirica noemen om wat van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen te vernemen en DAARNA het heilig boek in te duiken om een aya de nek te draaien zodanig te interpreteren dat het overeenkomt met wat de groet duivel heeft ondekt en daaarna achter die grijze lange baarden te voorschijn te komen met hard onaangenaam geschreuw van “BESTE MENSEN DAT HEBBEN WE ALLNAG IN DE KORAN SINDS 14 eeuwen gelden!!!!!!!.. De koran is van God..De Islam is de beste.. enz enz!!!.. Alhou akbar alhou akbar laa ilaaha illa allaah mohamadon rasoulo allaah!!”..

Dat noem ik hypocritisch gemeen zwakke smeerig scheiterigheid!!.. Sorry Camulet het is geen geschold! Echt niet!.. Het is gewoon wat het is.. Als je iemand ziet liegen; dan zeg je gewoon dat ie liegt en het is geen geshcold.. Zo is het wanneer ik zeg dat je en je geleerden gewoon hypocriet en smerig zijn bezig met jullie intelect!!.. Sorry hoor..,

Ik hou het hierbiij

De harde Mama (Om_Aasi),
Mo_Isaa

amastar (Hindamastar)

Maandag, 09 April 2001 - 12:29 Click here to edit this post Click here to delete this post
Word ik nu diplomatisch buiten de equasion gehouden of kan ik nog antwoorden op mijn vragen verwachten...Mo Isaa????

Gegroet,
Hind

Kahina (Is_Back)

Maandag, 09 April 2001 - 12:36 Click here to edit this post Click here to delete this post
'En wat Sampoo heeft opgemerkt is zeker ook zeert tercht!!.. Doe er wat meer als er wetenschappelijke dingen in de koran staan die PAS eeuewen later worden ondekt!!.. Doe er wat mee om die arme islamistsche landen boven de armoede grens te laten komen!..En zit niet zo hypocriet en schaamteloos verborgen achter je lange grijze baard als moslim-zijnde (of tenminste die geleerden van jouw) WACHTEND op de grote duivel (America) zoals velen van de islamieten Amirica noemen om wat van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen te vernemen en DAARNA het heilig boek in te duiken om een aya de nek te draaien zodanig te interpreteren dat het overeenkomt met wat de groet duivel heeft ondekt en daaarna achter die grijze lange baarden te voorschijn te komen met hard onaangenaam geschreuw van “BESTE MENSEN DAT HEBBEN WE ALLNAG IN DE KORAN SINDS 14 eeuwen gelden!!!!!!!.. De koran is van God..De Islam is de beste.. enz enz!!!.. Alhou akbar alhou akbar laa ilaaha illa allaah mohamadon rasoulo allaah!!”.. '

Amien Mo! leuk dat je weer actief bent op het forum :)

Een vriendelijke schop onder je kont,

Kahina.

Calumet (Elbachir)

Maandag, 09 April 2001 - 12:44 Click here to edit this post Click here to delete this post
Slim hoor...eerst mijn verrot schelden en daarna...afdruipend met sorry...

Daar heb ik NIKS AAN verdomme nog aan toe..je moet mij niet boos maken ongelovige beest dat je bent!!!

de woorden "Smerig" en "vies" slaan meer op jou en NIET op mij....Is het niet zo dat Moslim hun geslachtsdelen moeten wassen na het toilet gaan???
Jij bent ongelovig en dus zul jij daar minder aandacht aanbesteden...dus beste kaffier WIE IS HIER VIES EN SMERIG???

Jij lokt mij uit om ook te gaan schelden en ik heb er eerlijk gezegd zin in...maar ik hou het bescheiden want ik zou weer laag worden als jij...

Nu eve terug naar jou zon...
Ik ga geen antw. geven op GERUCHTEN!!! dus is mijn antw. beste Kafier...JE LIEGT!!! Je liegt tot dat je het tegendeel hebt bewezen Kaffier bellah.
Daarom wil ik geen antw. geven ...JE LIEGT!!! Je bent een vieze leugenaar...
Ik verzocht jou vriendelijk om argumenten te geven maar dat heb je niet gedaan....DUS JE LIEGT!!!!

Het zelfde doe je weer met je NASA gedoe...
Dit soort zaken zijn niet voorgekomen en dus ga ik ook op niet reageren...
Ik heb jou ook eerder gezegd beste Kafier, dat geen enkele geleerde mij MENING vertegenwoordigt!!! BEN JE ZOOOOOOOO DOM om overheen te lezen???
he? geef antw. daarop Kafier...
Mischien zijn die geleerden net als jij!!!

LEES NOU ES KAFIER....IQRAA!!!

De hel in met jou!!!

amin (Amin4real)

Maandag, 09 April 2001 - 13:07 Click here to edit this post Click here to delete this post
as salaam aleikoem,

Ik wou graag even reageren op de uitspraak van sampoo; "Camulet als er in de Koran dingen staan die nu pas door de "wetenschappers" worden "ontdekt" waarom deden de "moslims" zich 15 eeuwen geleden niet te goed van die kennis? De meeste moslims kunnen zich net "voeden" zeker ivm de westerse landen en qua wetenschap lopen ze flink achter. Misschien moeten de moslims maar eens goed in de Koran gaan kijken zodat alle "problemen" die ze nu hebben worden opgelost. "

Qua wetenschap lopen ze flink achter,
welke wetenschap bedoel je daar mee, wiskundige wetenschap?

Mag ik jou er even aan herinneren dat wiskunde zoals wij dat kennen in de "ontwikkelde" westerse landen afkomstig is van Islamitische Arabieren.

In de wetenschap word gerekend met de cijfernotaties zoals wij die nu gebruiken.
Deze cijfernotaties zijn afkomstig van de Islamitische Arabieren.(ander hadden wij nu nog romeinse cijfers gebruikt)

De wetenschap zoals die gebruikt word voor bijvoorbeeld geneeskunde?
De geneeskunde zoals die er nu is is ontstaan uit de Arabische wereld.
De Islamitische Arabieren waren het eerste volk ter wereld dat een ziekenhuis had.
De medische wetenschap van hun werd overgenomen door de grieken(lees vertaald) en daarna is het verder ontwikkeld in de westerse wereld.

"Misschien moeten de moslims maar eens goed in de Koran gaan kijken zodat alle "problemen" die ze nu hebben worden opgelost. "

De problemen die ze nu hebben worden deels veroorzaakt door de zogenaamde "ontwikkelde" westerse wereld.
Het is niet zo dat een probleem dat een moslim heeft zomaar verdwijnt als hij/zij de Qur`an leest.
Alles wat gebeurd op deze planeet is een test.
Het is dan ook logisch dat de moslims meer getest(lees problemen,etc.)worden dan de ongelovigen.


Groet,
Amin

Mo_Isaa (Mo_Isaa)

Maandag, 09 April 2001 - 13:11 Click here to edit this post Click here to delete this post
Beste Nadia,

De construcite "je hebt de ijzeren(of koperen) b.llen NIET!!" zeggen wij (de mannen) aan elkaar om an te geven dat iemand een watje is!!.. Iemand die niet moedig is.. Iemand die niet durft te vechten.. Gebruiken we ook wanneer wij iemand zien die niet durft om een besluit te nemen over iets.. Ergens mee gaan.. of ergens durven bepaalde conclusies te trekken over onderwerpen als cultuur ras en geloof..

Emmers de man is het gevoeligste bij zijn kruis als ie een zware gevecht aan gaat. Hij hoeft maar daar maar een kliene beetje graakt te worden aan zijn b.allen of hij neer stort!!.. Maar dat weten jullie (dasmes) wel wanneer jullie het hebben over zelfverdediging bij een man! vaak wordt julllie verteld: sla die man maar aan zijn b.allen dan is ie ko!!.. :)

Wij zijn ook gevoelig aan onze kruis in andere opzicht, maar dat weten jullie ook ! :) ( sorry dat ik even zo vies doe met deze opmerkigen!!.. Maar eigenlijk zo vies is ht eook niet..) )

Maar goed!..terug op je vraag:
".. Het ging mij meer om je persoonlijke beweegredenen..."

Mijn persoonelijke bweegredennen is dat ik op een gegeven moment in mijn leven het zwak en onacceptable van mezelf vond om een mee-loper perssonelijheid te bezitten.. Een mee-loper van wat de cultuur, de omgeving, het geloof, de ouders je in hebben geprompt van het-zit-zo-en-zus-en-dat-mag-en-dat-mag-niet-en-je-mee-doen-en-moet-niet-afwijken-en-en-en..

Ik wilde als ik moslim voor de rest voor mijn leven zou blijven zijn, dat ik dat ECHT volwaardig zou zijn en de moslim-zijn niet door erfelijkeid te erfen alllen omdat mijnouders islamieten zijn en de omgeving isalmitsche was dat ik dan automatisch OOK moslim moet zijn!!...

Ik wilde ZELf op zoek gaan naar de waarhied ook al ligt het op de Satan's schoot!!: Een volwaaridge moslim of NIET!..
En dat waren de momenten waarin die Herkrie-virus bij mij heeft aangeslagen!!..

Daarna ben ik op zoek gegaan naar hoe dingen "echt" in elkaar zitten van-tevoren-mezelf-belovend dat ik wat de conclussie OOK mag zijn, IK DIE ZEKER zal respecteren en aanhangen OOK al leidt die conclusie naar Atheisme!!!!!!!!...

Ik wilde niet op onderzoek gaan met dien gedacht dat de conclusie uiteindlijk moet uitwijzen dat de Islam de WAARHEID moet zijn!!, zoals mensen helaas vaak doen in een zogenaamde ZELF-op-onderzoek-gaan!!: Ze stellen alvast een doel voor zich bijv. dat de islam de enige waarheid is en gaan op onderzoek met de vraag (is de islam WEL de waarheid OF leugen!) en gaan net zolang op onderzoek tot ze bewijzen hebben dat de islam de waarheid is!!!!...(de mensen zich voor de gek houden DAT is wat zij eigenlijk vaak onwetend ZEKER hebben uitgewezen!!!..)

Daar deed ik niet mee in mijn onderzoek naar waarheid! tot dusver men dan werkelijkhied over waarheid mag praten!!.

Heb ik een beetje voldoende jou vraag bantwoord of heb ik het weer veel algemener gehouden!!...

W Tikrami, Mo_Isaa

Nadia8 (Nadia8)

Maandag, 09 April 2001 - 13:12 Click here to edit this post Click here to delete this post
Calumet, heb je mijn laatste tip niet opgevolgd? Eerst de tekst tot je laten doordringen en dan pas conclusies trekken:). Je wordt toch niet weer boos op me want ik vind het wel goed dat de strijdbijl voor even begraven is? En iemand die achter zijn/haar mening staat, kan de mening van een ander toch ook respecteren? Mo_Isaa gelooft niet, so what zijn zaak toch? Ik vind het niet kunnen om mensen dan direct aan de schandpaal te nagelen omdat ze niet geloven. Ja, hij maakt wel eens provocerende uitspraken maar ik denk dat hij dit dan meer doet met de intentie om mensen aan het denken te zetten (zoals Warrior bijv.).

Omdat Mo_Isaa geen Moslim is, moeten zijn teksten voor mij bij voorbaat al oninteressant zijn? Ik zou maar eens beïnvloed raken of zo? Daar gaat het helemaal niet om want ik kan me ook wel eens in zijn visie vinden en die staat naar mijn mening dan echt los van het geloof hoor. En ik heb ook duidelijk aangegeven dat ik niet geïnteresseerd ben in het over en weer overtuigen van waar we nu voor staan. Een ieder weet waar die voor staat en het gaat erom dat je zelf achter je keuze staat en niet wat een ander daarvan vindt. Dus jij en Mo_ Isaa kunnen blijven beargumenteren waar jullie voor staan maar jullie verkeren in een vicieuze cirkel als je begrijpt wat ik bedoel.

Voor de rest is er niets mis mee om kritische vragen te stellen. Niemand die jou zal afrekenen op het feit dat je kritisch bent maar het heeft naar mijn mening meer te maken met redelijkheid. Af en toe zijn mensen zo gebrand om hun gelijk te behalen zonder open te staan voor de inbreng van een ander.

Tenslotte wil ik je er even op wijzen dat ik gelukkig voor niemand een prooi ben. Alsof we in een jungle zijn beland met jagers hier?? Ach, het lijkt er af en toe wel op :)

Calumet (Elbachir)

Maandag, 09 April 2001 - 13:19 Click here to edit this post Click here to delete this post
Kijk Nadia,

als iemand GEEN MOSLIM meer is!!! dat vind ik best!!!
Ik krijg elke dag te maken met NIET MOSLIMS en ik kan best goed met ze opschieten en weet je waarom?
Omdat ze mij respecteren en ik hun!!!
Ze gaan niet hier openlijk zoals die kaffier hier doet beledigingen uiten richting de Islam.
Hij beweert dit en beweert dat...daar kan ik niks mee...wil hij de Islam tegen spreken, dan moet hij argumenten hebben en geen b*llen zoals hij hier aangeeft...
Ik weet niet wat hij met b*llen heeft maar hij gebruik het best veel...

ps; mijn eerste tekst tov jou was alles behalve negatief bedoelt...

WWP

Calumet (Elbachir)

Maandag, 09 April 2001 - 13:40 Click here to edit this post Click here to delete this post
Mo,

Zal ik jou wat vertellen???
Ik heb ook getwijfeld!!! geloof je niet he???
Ik heb echt getwijfeld of Islam wel de goede weg is...
Dus heb ik voor mezelf ook nagedacht en onderzocht wat de ISLAM eigenlijk is...
Ik concludeerde na mijn onderzoek dat de ISLAM het juiste pad is!!!
Ik kan jou hier duizenden argumenten noemen waarom de ISLAM de goed leefwijze is.
Ik noem jou een paar makkelijke argumenten zodat je voorlopig zoet bent.

-Je zelf reinigen. Innerlijk en uiterlijk reinigen!!! Is dat goed of niet??
Je kan mischien nu wel gaan roepen; " jaa dan doen niet moslims toch ook??" ja dat doen ze beste Mo, maar wat wil je daarmee zeggen?
Wist je dat niet alle mensen rein zijn??
De Islam spoort je om rein te zijn...dat is toch iets goeds?

- Alcohol!!! Maakt meer kapot dan je lief is!!!
Is alcohol niet verboden volgens de Islam??
Hoeveel mensen komen jaarlijks wel niet om door toe doen van alcohol wereld wijd?
Jij gaat nu antw. " ja dat weten niet Moslims toch ook?" ja beste Mo dat weten niet moslims ook. MAAR WAAROM IS ALCOHOL HIER IN ELKE HOEK VAN DE STRAAT VERKRIJGBAAR???

- Stelen!!! Verboden toch? " jaaa" zegt Mo, " hier staat ook straf op"... MAAR WAAROM WORDT HIER ALLES GEJAT WAT LOS EN VAST ZIT???

en zo kan ik dus doorgaan beste Mo...DAT BEDOEL IK DUS MET ARGUMENTEN.....
Ik geef jou FEITEN!!! jij geeft mij GERUCHTEN....
een wereld van verschil jochie....

Beste Mo, wist je dat wanneer we een volwaardige Islamitisch staat hebben met een volk dat MOSLIM is in hart en nieren we een PERFECTE staat hebben zonder ook maar iets op eraan te merken??

Nogmaals ....ik denk dat je problemen hebt met de geleerden ( ik zelf ook af en toe) en niet met de Islam...

Mo_Isaa (Mo_Isaa)

Maandag, 09 April 2001 - 13:45 Click here to edit this post Click here to delete this post
Beste Camulet,

Toen ik zei dat je intelectueel semrig te werk gaat; IS het neem ik aan duidelijk dat het niet gaat om fisiek smerig zijn OM JIJ mij eraan te laten herineren dat de moslim's wassen na het gebruik van het toilet en ongelovigen niet!!..

Je moet niet oppervlakkig dingen gaan aanmerken.. Het saalt nergens op!.. Ik gaf altijd een heel pleidooi vorens ik jou met "intelectuele smerig" bestempel..en het is figuurlijk bedoeld!.. Dus dat sfisiek wassen van jou of douchen en zwemmem of weet ik het allemaal is een beetje TE kinderachtig beste Camulet!!!!..

Maar goed!..
Ik stelde je vragen en je wilde ze niet bantwoord met diens gedachte dat ik aan het LIEGEN ben!!..

Laat we het daarbij houden beste Camulet.. Aan gaf ik teveel aandacht in mijn reactie waar nu ik ZEKER spijt van heb; zeker omdat ik anderen te laat of helemaal niet (zoals Hind) heb op gereageerd!..
Hier stop ik dan mee met jou en ga me aanwenden met anderen te discusseren die meer bereid zijn mijn geruchtig leugenachtige vragen kunnen beantwoorden!!..

He stertke Camulet!,,

En sorry voor het feel reageren van mij en uitscheld van mij!!.. Maar geloof mij nou maar beste Camulet het is niet uischelden voor uischelden!; het is echt de toestand waarin jij mij in laat belanden met je beweringen.. Emmers toen je vond dat ik loog zei je dat ik loog!!; ik zie het echt niet uit uitscheld!.. En ik vond en vind nog steeds dat jij intelectueel smerig en vies en gemeeniriek bezig bent met je redenatie en het behandelen van de onderwrpen!!

Maar good sorry in inder geval!..

W Tirkaam, je harde mama (Om Aasi),
Mo_Isaa